dissabte, 28 de maig del 2016

PER QUÈ NO APAREIXEN MOLTS NORDAMERICANS O CANADENCS EN ELS PAPERS DE PANAMÀ? (2)

Perquè la idea no és col·locar directament el diner als Estats Units, encara que aquests diners hagin d'acabar als refugis fiscals d'estats com Nevada, Wyoming i Dakota del Sud.
Perquè si es col·loca directament als refugis dels EUA, aleshores el govern nordamericà i el banc ho detectaría clarament i això no interessa als criminals. Necessiten cortines de fum. Per tant, abans d'arribar als refugis fiscals dels Estats Units han de ser rentats prèviament. El càrtel de la droga colombiana no anirà a dipositar el diner de la droga directament a un banc de Delaware (EUA) en un dipòsit obert al seu propi nom.

ELS PAPERS DE PANAMÀ: PARADÍS FISCAL PER PAGAR GUERRES (I)
http://elblocdejotao.blogspot.com.es/2016/05/per-que-no-apareixen-molts.html
PER QUÈ NO APAREIXEN MOLTS NORDAMERICANS O CANADENCS EN ELS PAPERS DE PANAMÀ? (2)

ITINERARI DEL RENTAT

Cal passar, doncs, per una pila d'etapes intermitges. Què farà un cleptòcrata o mafiós rus o ucranià?
Primer: els diners surten d'Ucraïna o de Rússia cap a Letònia, inicialment a través dels bancs de Riga. Després enviaran els diners a les Índies occidentals britàniques (Illes Caiman). I des de les Illes Caiman cap a Panamá. I, posteriorment, de Panamá, ja ben amagat, anirà finalment a parar a una entitat de Delaware (Estats Units).
La magnitud d'aquest fluxe de diners és tan gegantina que és precisament això és el que ha permès mantenir surant al dólar.


EL CONGRÉS DELS ESTATS UNITS. EL GRAN PLANIFICADOR

Està al corrent de tot aquest procediment. Durant els anys 60 va reconèixer que els delinqüents són la gent que disposa de major liquiditat arreu del món. Aquests delinqüents no volen de cap manera lligar les seves fortunes a propietats. Perquè les propietats salten a la vista, són visibles. Les finances en la balança de pagaments es coneixen com l'"invisible". Un delinqüent voldrà que les seves finances siguin invisibles per poder mantenir-les protegides. I la inversió més protegida és la inversió en bons del Tresor dels Estats Units.
El Congrés dels Estats Units sap, ja des dels anys 60's que el gruix dels estrangers tenedors de bons del Tresor eren delinqüents. Se'ls feia el 15% de retenció. I el Congrés dels EUA va dir: "Necessitem els diners dels delinqüents, així que no faren retencions i no gravarem fiscalment el crim. Ans al contrari: farem que el crim estigui lliure d'impostos. Gravarem fiscalment la indústria dels EUA, gravarem fiscalment el treball asalariat dels nordamericans; però no pas als delinqüents estrangers, perquè necessitem el seu diner. Així, doncs, no faren retencions fiscals sobre els seus actius camuflats en comptes en les branques dels bancs nordamericans a Delaware (el principal refugi fiscal en aquella época), Nova York o Londres".
Les branques londinenques dels bancs dels EUA acumulaven el major volum de dipositants i eren la font major del creixement d'ingressos de Chase, Citibank i altres en els anys 60. Es van anomenar EURODÒLARS. El gruix dels eurodòlars que fluiïen en aquestes branques procedien del tràfic de drogues i d'armes i dels dictadors del Tercer Món en Àfrica i d'altres parts del món.


Delaware
LA PRESSIÓ DELS ESTATS UNITS PER BLANQUEJAR DINER

Fou sota la pressió dels Estats Units que es va configurar l'actual sistema bancari internacional, per tal de facilitar el blanqueig de diner procedent del capital acumulat en el tràfic de drogues. la causa de que nordamericans i canadencs no figurin particularment en els registres del bufet jurídic panameny és que el seu paper consistía en rentar diner d'estrangers, en amagar els seus mitjans pels quals han guanyat aquests diners. Però la indústria petroliera no ho amaga. La indústria petroliera declara tots els seus ingresos que obté, i la indústria minera declara també tot el diner que obté de les companyies navieres a Panamà o a Libèria. El que succeeix és que ni Panamá ni Libèria tenen un sistema fiscal i impostos a l'ingrés, de manera que en aqeust cas no hi ha passius fiscals. És un robatori legal a l'hisenda pública, tan netament com legal va ser el robatori de Panamà que els Estats Units van perpetrar contra Colòmbia.

HI HA SOLUCIONS ?

La solució és gravar fiscalment a les empreses segons els seus ingresos a escala planetària. Això és fácil de dir però, en la pràctica, és difícil. Si volem resoldre el problema del rentat de diner i gravar fiscalment a les empreses segons els seus ingresos a escala planetària, aleshores hem de gravar fiscalment a APPLE per tots els seus ingressos que obté en una Irlanda que li permet evadir impostos, i aleshores es posaran en contra amb totes les seves armes -que són moltes- els interessos creats dels Estats Units: petroli, gas i monopolis.
I això també significarà que cap polític dels Estats Units es pugui permetre estar en contra dels grans contribuïdors de les campanyes electorals, que són les majors empreses transnacionals dels Estats Units.

Però el govern dels Estats Units no està pas interessat. Els Estats Units volen mantenir i donar suport a la seva moneda, el dólar, per la via d'atraure als EUA tot aquest diner d'origen criminal, igual que Anglaterra vol sostenir la lliura esterlina tot convertint-se en el centre de la fuga de capitals practicada pels majors delinqüents del planeta, des dels cleptòcrates russos fins els dictadors africans, passant pels rentadors asiàtics de diner.

El conjunt del sistema financer s'ha fet criminal en paral·lel a la seva militarització: per poder subsidiar els gegantins pressupostos militars de països com Estats Units i la Gran Bretanya. Així financien el seu pressupost militar: amb el rentat de diner de la clase criminal planetària. I és per aquest objectiu han de deixar lliures d'impostos les grans companyies transnacionals, des de APPLE fins a EXXON.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada